DAN POBJEDE NA FAŠIZMON I DAN EVROPE 9. MAJ

 

Aktiv nastavnika Bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika (Velida Polovina i Belma Kepeš) i stranih jezika Engleski jezik (Samra Skokić) i Njemački jezik (Ena Alibašić) zajedno sa nastavnikom Historije i Geografije, gospodinom Karalić Isom i nastavnicom Muzičke kulture, Amrom Kadrić pripremili su prigodan program povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maj. Članovi Novinarsko-literarne, Historijsko-geografske sekcije i Vokalne grupe učestvovali su navedenoj aktivnosti.
Gospodin Karalić Iso i članica Historijsko-geografske sekcije Adna Berilo IX-2 podsjetili su prisutne o značajnim historijskim događajima pred i u toku Drugog svjetskog rata. Članovi Novinarske sekcije snimili su reportažu pred spomenikom Vječna vatra. Članice Literarne sekcije pripremile su recital sa porukama i stihovima ratne tematike kao i citate iz djela Dnevnik Ane Frank i Sadako hoće živjeti na tri jezika (bosanski, njemački i engleski). Priredba je počela, a i završila rodoljubivim pjesmama Vokalne grupe.
Profesorica Likovne kulture Almedina Glođo pripremila je zajedno sa učenicima likovne radove sa porukama o miru, slobodi (bijeli golub, ždralovi) koji su bili izloženi u holu naše škole.