OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

 

Obilježavanje Dana naše škole prati niz aktivosti (sportske, kulturno-umjetničke, izložba likovnih i literarnih radova). Sportske aktivnosti počele su turnirom u jutarnjima satima dana 26. maja 2017. godine nastupom članica Ritmičko-gimnastičke sekcije i pozdravnom riječju pedagoga-psihologa škole Mirsade Hadžić. Malonogometni turnir bio za dječake od sedmog do devetog razreda, odbojkaška utakmica za djevojčice i revijalna košarkaška utakmica. Nakon završenih utakmica proglašeni su pobjednici još jednog turnira upriličenog povodom Dana škole.
Za učenike i učenice od drugog do šestog razreda sportske aktivnosti obilježene su u znaku Igara prijateljstva u organizaciji YOUTH HOUSE Centra za mlade. Na školskom igralištu Igre prijateljstva počele su defileom učesnika, zajedničkim plesom svih učesnika i nastavile nizom različitih sportskih disciplina (fudbal, košarka, golf, kriket, slagalice) u kojima su učenici i učenice naše škole zajedno sa svojim roditeljima učestvovali, te se mogli odmoriti uz raznovrsnu hranu koju su pripremili roditelji učesnika.
Gost Igara prijateljstva bio je Elvir Hadžijamaković Lilo koji pjesmom uljepšao ovaj Dan značajan za uposlenike škole, cijenjene roditelje i učenike. Najuspješnijim učesnicima uručene su nagrade i pokloni.
Zahvaljujemo se predstavnicima YOUTH HOUSE Centru za mlade, Vijeću roditelja i ostalim koji su uzeli učešće u Igrama prijateljstva.