1. MART DAN NEZAVSNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

U prepunoj sali naše škole, 28.2.2018. godine u 13:00 sati održana je priredba povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Na početku priredbe, nakon intoniranja himne, prisutnim se obratio general i kapetan Armije RBiH, gospodin Mujo Kulo. Gospodin Kulo održao je historijski čas i najmlađima objasnio da Dan nezavisnosti obilježavamo kao historijsku potvrdu opstojnosti naše domovine. Podsjetio je prisutne na značajne datume i heroje koji su dali svoje živote za odbranu BiH pozivajući najmlađe na širenje ljubavi, tolerancije, uvažavanja i suživota svih naroda u BiH.
Nakon obraćanja gospodina Kule, uslijedio je bogat kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici naše skole, članovi i članice Dramske, Recitatorske, Literarno-novinarske, Ritmičke, Folklorne, Historijsko-geografske, Likovno-kreativne i Muzičke (hor) sekcije.
Učenici i učenice su kroz stihove, pjesme, ples i dramu svojoj domovini zaželjeli mir, blagostanje, radost i veselje. Kenan Trebinjac, v.d. direktora na kraju programa pozdravio je sve prisutne i svima poželio sretan Dan nezavisnosti BiH, naglasivši da domovina uvijek treba biti u srcu.