DAN ŠKOLE

 

Ova školska godina ima poseban značaj u osnovnoj školi „Velešićki heroji“. Naša škola obilježava 20 godina rada i to je motiv za sve uposlenike da se na poseban način obilježi i proslavi Dan škole. U četvrtak, 24. maja 2019. godine, razne sportske aktivnosti bile su uvod u ovaj događaj. Održan je turnir u malom nogometu za dječake starijih razreda, dok su djevojčice imale nekoliko dvoboja u odbojci. Učenici V i VI razreda takmičili su se u igrama spretnosti. Sve je to proteklo u fer i sportskoj atmosferi.
Svečanim programom započeo je glavni dio obilježavanja. Nakon uvodne riječi prikazan je video-zapis, retrospektiva života i rada škole. Ovaj prikaz nam je osvježio sjećanje na mnoge važne događaje, takmičenja, projekte, uspjehe,... probudio emocije. Zatim su se na sceni smjenjivale sekcije: Horska, Ritmička, Dramska, Recitatorska (mlađi), Muzička (mlađi), Likovno-kreativna (stariji). Kroz nastup svih ovih sekcija moglo se primijetiti koliko je truda i vježbanja uloženo u pripremanju ovog programa, a za to su podjednako zaslužni i učenici i nastavnici, voditelji sekcija. Bilo je zadovoljstvo gledati taj sklad pokreta, riječi i plesa.
Na samom kraju programa uručene su zahvalnice za doprinos u razvoju i afirmaciji škole u proteklih dvadeset godina. Zahvalnice su dobili: pedagog-psiholog Mirsada Hadžić, učiteljice Mervana Čuturić, Jasminka Hadžić i Dalida Tantula, nastavnice Almedina Glođo i Belma Kepeš, predsjednik Vijeća roditelja Dženan Fejzić, dok su posebne zahvalnice dobili Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, i Jasna Nikšić, bivša direktorica škole, za nemjerljiv doprinos u izgradnji, razvoju i afirmaciji škole.
Nakon dodjele prisutnima su se kratko obratili dobitnici zahvalnica i direktor škole sa jasnom porukom i željom da škola nastavi da napreduje u odgojno-obrazovnom procesu.