PREZENTACIJA PROJEKTA “JAČANJE PARTNERSTVA - MLADI U AKCIJI ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I PRIRODNIH VRIJEDNOSTI”- COOR

 

Potpisivanjem Ugovora, te početnim aktivnostima na mobilizaciji učesnika na projektu tokom mjeseca augusta, započeo je sa realizacijom novi projekat “Jačanje partnerstva - Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti ”, koji provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) Sarajevo, a finansira Općina Novo Sarajevo.
Integrirana strategija razvoja Općine Novo Sarajevo, kao i Program edukacije i obuke o zaštiti okoliša Općine Novo Sarajevo, stavljaju poseban akcenat na poboljšanje ekološke svijesti građana Općine Novo Sarajevo, te potrebe za kontinuiranim edukacijama i obrazovanju o okolišu.
Sveukupni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i jačanju partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.
Naša škola je jedna od aktivnih učesnica ovog projekta.
U utorak, 17.9.2019. godine u našoj školi COOR je organizirao prvo edukativno predavanje na projektu “Jačanje partnerstva - Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti ”. Predavanju su prisustvovali učenici i učenice osmih i devetih razreda, nastavnica Biologije Alma Prijović i koordinatorica projektnih aktivnosti u našoj školi Dalida Tantula. Predstavnica COOR-a, gospođa Semra Fejzibegović, prezentirala je projektne aktivnosti koje će se realizovati do kraja decembra 2019. godine, te istakla sveukupni cilj i specifične ciljeve projekta. Nakon prezentacije, razgovarala je sa učenicima i učenicama o očuvanju okoliša, o prirodnim vrijednostima, o važnosti obilježavanja ekoloških datuma, poboljšanju stanja okoliša...